17 de febr. 2014

La MICE, espai per a l'alfabetització audiovisual

Aquesta setmana estem d’enhorabona. Per segon any consecutiu, podrem assistir a la Mostra Internacional de Cinema Educatiu (MICE) organitzada a València per l’Associació Jordi el Mussol. S’hi projectaran 260 curts cinematrogràfics  procedents de més de 60 països on els protagonistes són els joves i escolars. Ells  són els principals autors dels films exposats o  són els destinataris d’aquestes obres.
Presentació de la MICE, el passat 12 de febrer
Però a més de ser un espai expositiu, la MICE és un punt de trobada per a la reflexió sobre la temàtica intrínseca a aquest festival, l’educació audiovisual. El director de la mostra, Josep Arbiol, ho va destacar en la roda de premsa de presentació de l’esdeveniment: “Vivim en una societat dominada pels mitjans audiovisuals i per això és important conèixer el llenguatge que utilitzen. És important que els nostres fills aprenguen de l’audiovisual, però sobretot que coneguen i entenguen el seu llenguatge, perquè és un element que ajudarà a construir un pensament més lliure i democràtic”.


Com introduir els xiquets en el coneixement del llenguatge audiovisual, projectes i experiències que s’han dut a terme en escoles i instituts, les dificultats per a aquest propòsit, la implicació de l’administració... seran temes a compartir i analitzar en les diverses ponències que hi tindran lloc, especialment en la taula rodona sobre Media Literacy  (alfabetització audiovisual) on participaran gurús de l’educació audiovisual. També mereix atenció especial el monogràfic dedicat a Corea del Sud, un dels països que més dedicació presta a l’educació audiovisual i on un 25% del professorat de primària i secundària n’està habilitat en aquest sentit.

Xiquets i xiquetes, professionals de l’educació en tots els seus nivells ­–molts d’ells implicats en la posada en marxa d’una nova plataforma de professors per l’ús de l’audiovisual en l’educació­- estudiosos del cinema i de l’educació audiovisual, professionals del cinema i mitjans de comunicació i pares i mares, estan cridats a participar en la MICE.

El programa complet es pot consultar a la pàgina web del festival www.micevalencia.com . Noteu que la mostra alberga també els Premis Tirant; fixeu-vos en els horaris d’exhibició dels curts realitzats a casa (atenció a Un barri de cine, un col·le de pel·lícula del CEIP Santa Teresa); i elegiu entre els nombrosos i originals tallers adreçats als joves que podran gravar, visionar i crear.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada