8 d’oct. 2014

"Llegir Premsa" a l'IES Isabel de Villena

La periodista Empar Peiró ha desenvolupat les primeres sessions del projecte "Llegir Premsa als IES" 2014-2015, en l'institut Isabel de Villena, de València, durant la primera setmana d'octubre.
En aquestes sessions inicials, la periodista ha remarcat la necessitat d'estar informats per conèixer la realitat social i ha introduït els alumnes en el "poder" de la premsa, en la seua capacitat de generar opinió pública i en el perill de la manipulació informativa. També ha repassat els gèneres periodístics i les "regles" de la redacció periodística, com ara les anomenades "6W".
Un altre dels temes tractats ha sigut el pluralisme, tant pel que fa a la citació de fonts, com a la diversitat de capçaleres. A més, la periodista ha incidit en la separació entre informació i opinió i en el "miratge" de l'objectivitat.
Durant les classes s'ha projectat una presentació en esquema de les principals característistiques de la premsa escrita que adjuntem al final d'aquest text. A més a més, els alumnes han comparat i analitzat les portades de diferents diaris i han comprovat la diversitat de temàtiques tractades en diferents formats periodístics.
 
Taller a l'IES Isabel de Villena

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada