23 d’abr. 2015

Novel·les amb periodisme

Llibres a partir de Secundària

"Vertigen" i "Dos metres quadrats de sang jove"



Propose dues lectures per prendre contacte amb les vicissituds del periodisme valencià actual:"Vertigen", d'Esperança Camps i Empar Marco, i "Dos metres quadrats de sang jove", de Xavier Aliaga. Les dues novel·les contenen molt de periodisme, car és la professió dels seus autors i coneixen de primera mà els fets dels que parlen als seus respectius llibres.

En el cas de "Vertigen", el rerefons de la ficció literària és el tancament de RTVV i la informació que s'hi exposa resumeix perfectament el procés de dilapidació de la televisió pública valenciana. És una realitat novel·lada amb atractius elements -un periodista grec, perillosos individus d'extrema dreta, errors fatals en la xarxa...- que fan meditar.

Amb "Dos metres quadrats de sang jove", ens submergim de ple en la categoria de "novel·la negra", d'atractiva lectura per als estudiants de secundària. A nosaltres ens resulta interessant pel model de periodisme digital que aborda la intriga de la novel·la i la crítica a la premsa valenciana venuda als interessos polítics.

http://sembrallibres.com/vertigen/

http://www.crims.cat/cat/coleccio/12/Dos-metres-quadrats-de-sang-jove.html





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada