14 de febr. 2019

Neix la revista escolar "Vivers"


El Col·legi d’Educació Infantil i Primària Villar Palasí de València ha editat el primer número de la revista escolar Vivers, un projecte que implica tota la comunitat educativa del centre.

La revista –electrònica, plurilingüe i de temàtica d’ecologia i medi ambient- té com a principal objectiu intentar donar una resposta diferenciada a alumnes que necessiten una font de motivació i profundització curricular. Per això l'equip de redacció està conformat per dues professores especialistes en Pedagogia Terapèutica i tres xiquets i una xiqueta de diferents edats avaluats i diagnosticats com d'altes capacitats.

Tanmateix, la revista està oberta a la participació de la resta de l’alumnat i a les famílies del centre a través de les diferents seccions que la conformen. Sinserta en el Pla de Foment Lector del centre i pretén potenciar l’ús de les TIC (Tecnologies de la Informació i la Comunicació). Altres objectius del projecte són fomentar la competència lingüística i la d’aprendre a aprendre, promoure l’ús de fonts documentals complementàries al llibre de text i incrementar el treball cooperatiu internivell.

Per posar en marxa la revista, una periodista va introduir els alumnes en la mecànica de la producció periodística, començant per les característiques dels textos i gèneres periodístics. Els i les alumnes van decidir les seccions i els temes que s’inclourien i van col·laborar també en la conformació del manual d’estil de redacció i de disseny. Les professores les van guiar durant tota la fase creativa que es desenvolupa en valencià i en castellà i en pròxims números també en altres llengües.

El resultat és un primer número que l’AMPA del col·legi ha qualificat d’“excel·lent”. Hi ha matèria per a totes les edats i tots els gustos. S’han elaborat reportatges i entrevistes que donen a conéixer com funciona el programa de reciclatge de paper en el centre, el mal que els plàstics fan a la natura, com va nàixer l’hort escolar i vàries de les activitats que s’han desenvolupat en el centre. També hi ha espai per a l’opinió, relats i fotografies de viatges i excursions; mostres de gran creativitat –contes, còmics i acudits- i la transcripció en anglés de la cançó Earth Song, de Michael Jackson, amb enllaços al vídeo i la traducció en castellà.

Ací teniu l'enllaç: Núm.1 Revista "Vivers"

1 comentari: